balkanex logo
Baner

logoVisoka poslovna škola strukovnih studija Valjevo
Vuka Karadžića 3a, 14000 Valjevo

 

Današnja Visoka poslovna škola strukovnih studija osnovana je 1979. godine, na inicijativu Izvršnog saveta Skupštine Opštine Valjevo kao Viša ekonomsko-pravna škola sa sedištem u Valjevu u ulici Vuka Karadžića 3a, gde se i danas nalazi.

studenti viposRezultat intenzivnog rada na transformaciji Škole bio je uvođenje trogodišnjih studijskih programa: Elektronsko poslovanje i Menadžment preduzeća od školske 2002/2003. godine. Već naredne školske godine aktiviraju se i studijski programi Bankarstvo i osiguranje i Računovodstvo i revizija. Pravilnikom o standardima i postupku za akreditaciju visokoškolskih ustanova i studijskih programa, u julu 2007. godine Školi je izdata dozvola za rad.  Dozvolom je utvrđeno da škola nastavlja da radi kao Visoka poslovna škola strukovnih studija (VIPOS) i da ostvaruje studijske programe Elektronsko poslovanje, Bankarstvo i osiguranje i Marketing i trgovina. Direktor Visoke poslovne škole je mr Vesnu Marković (koja je na čelu ustanove od 2005. godine).

U novembru 2009. godine Škola je dobila akreditaciju studijskog programa specijalističkih strukovnih studija, Poslovna informatika.


  • EPOS
  • BANKARSTVO
  • MARKETING
  • POSL MEN
  • RAČUNOVODSTVO
  • SPECIJALISTIČKE

elektronsko poslovanje

 

 

bankarstvo vipos

 

 

vipos osnovne studije

 

 

 

osnovne studije vipos

 

 

vipos studije

 

 

specijalističke vipos

.

U skladu sa daljim razvojem Škole, kao savremene visokoškolske institucije uključene u bolonjski proces, neophodno je nastaviti i intenzivirati međunarodnu saradnju. Pored dugogodišnje saradnje sa Lids Metropolitan Univerzitetom i Univerzitetom za kooperativno obrazovanje Štutgart, naš cilj je uspostavljanje saradnje i sa određenim brojem nemačkih univerziteta primenjenih nauka, kao i visokim školama iz skandinavskih zemalja (čije se visoko obrazovanje u Evropi ocenjuje kao najbolje). Potrebno je nastaviti dobru praksu angažovanja gostujućih predavača iz evropskih visokoškolskih institucija, kao i saradnju sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GTZ) uz čiju podršku je već realizovan jedan projekat, a drugi koji se realizuje zajedno sa visokim poslovnim školama iz Novog Sada i Blaca je u toku.

Škola računovodstva - početni kurs za obavljanje računovodstvenoh poslova

U školi su do sada održana tri kursa iz računovodstva, obuku je uspešno završilo 40 polaznika, a u toku je obuka za četvrtu grupu polaznika koja broji 24 kandidata. Naredni kurs planiran je za mart 2011 godine. Nastava će se održavati dva puta nedeljno, a polaznici dobijaju sertifikat, po završenom kursu.

upis viposUPIS

Informator o upisu na ovu visokoškolsku ustanovu pogledajte ovde.

 

 

 

Kontakt

Vuka Karadžića 3a, Valjevo 14000
Tel: +381 14 232-644, +381 14 224-735
Email:info@vipos.edu.rs
web: vips.edu.rs


 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.
Web Pretraži Balkanex