balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvati opet na vrhu: Telekomunikacijske usluge među najskupljima
19.04.2011.

NA JOŠ jednoj svetskoj listi Hrvatska se našla pri samom vrhu. Ovog puta reč je telekomunikacijama, a prema analizi Svetskog gospodarskog foruma za 2011. godinu o ICT konkurentnosti Hrvatska se nalazi pri vrhu po cenama telefoniranja.

Poslovni dnevnik navodi kako je Hrvatska neprivlačno tržište za telekomunikacije, a glavni uzrok za takve investicije su loša državna uprava, pravna nesigurnost i nedostižnost kapitala, te prema poslednjem istraživanju poslovanje telekomunikacijskih kompanija.

Prema izveštaju na ukupnoj listi Hrvatska nalazi na 54. mjestu no kada bi se promatrale samo cene telekomunikacijskih usluga Hrvatska je pala i do 120. od ukupno 138 mesta. Prema izgrađenosti fiksne i mobilne mreže nalazimo se među 25 najrazvijenijih država na svetu dok je priključak na telefon za građane jedan je od 20 najskupljih na svetu.

Mesečna naknada za korištenje fiksnog telefona je među 50 globalno najskupljih dok je po ceni mobilnih razgovora Hrvatska 31. po skupoći na svijetu, navodi se u izveštaju.

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.