balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tek svaki deseti smatra sebe uspešnim
20.04.2011.

Svaki deseti Srbin i Makedonac, a svaki peti Hrvat oseća se uspešno, dok se procenat zadovoljnih u razvijenim zemljama kreće i do 72, pokazalo je globalno „Galupovo” istraživanje blagostanja u 2010.

Istraživanje se zasnivalo na tome kako su ispitanici na skali od jedan do 10 ocenili trenutne uslove života i kakva su im očekivanja u narednih pet godina.


Oni koji su svrstani u grupu uspešnih trebalo bi da su trenutnim uslovima života dali minimum ocenu sedam, a proceni blagostanja u narednih pet godina minimum osmicu. Srbija, prema istraživanju, ima 11 odsto uspešnih, u Bosni i Hercegovini i Makedoniji ih je po 10 odsto, a u Hrvatskoj 24 procenta.

U regionu, najgore je prošla Bugarska, s devet odsto uspešnih.

Najviše uspešnog stanovništva imaju Danska, 72 odsto, Švedska i Kanada po 69, te Australija, 65 odsto, dok je ubedljivo najmanje uspešnih u Čadu, neverovatnih jedan odsto.

Prosečno, od 124 ispitane zemlje u svetu, 21 odsto je bilo uspešno, a prosek nije promenjen od 2009.

 

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.