balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPCG povećala udeo vlasništva u Prvoj banci

21.04.2011.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) povećala je udeo vlasništva u Prvoj banci, sa 18,2 na 21,4 odsto, potvrđeno je danas agenciji Beta.

Prema raspoloživim informacijama, EPCG je za dodatni paket akcija u Prvoj banci platila nešto više od tri miliona evra.

"To je investicija, nema u tome ništa spekulativno", receno je Beti, povodom medijskih interpretacija da EPCG "kapom i šakom sipa novac" u Prvu banku koju kontroliše brat bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića Aco Đukanović.

Podgorički list "Vijesti" je u današnjem broju naveo da je EPCG do sada nekoliko puta učestvovala u dokapitalizaciji Prve banke.

Preko te banke EPCG je u jesen 2009. godine dokapitalizovana, tako što je italijanska kompanija A2A kupila 43,73 odsto akcija Elektroprivrede.

Prema medijskim interpretacijama, na poslovanje Prve banke presudno utiče bivši crnogorski premijer Milo Đukanović, kao i njegovi "kumovi i prijatelji" koji drže važne poslove.

Bivši predsednik Saveta Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović je, u nedavnom intervjuu agenciji Rojters, ocenio da crnogorska vlada "do dana današnjeg" favorizuje Prvu banku.

Sam Krgović je vise puta izneo tvrdnje da je njegova smena sa funkcije guvernera Centralne banke, u jesen prošle godine, posledica odnosa prema Prvoj banci koju je Centralna banka htela da stavi pod oštriji nadzor.

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.