balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarajevo: Na Mašinskom fakultetu okupljanje generacije apsolvenata iz 1978.
22.04.2011.

Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu u subotu, 23. aprila, u 15.00 sati u Švedskom amfiteatru bit će upriličeno okupljanje generacije apsolvenata iz 1978. godine. Mašinski fakultet je 1958. godine započeo obrazovanje mašinskih inženjera. Bio je to istorijski datum jer u BiH započinje obrazovanje mašinskih inžinjera na jednom univerzitetu.

Ujedno je postavljen kamen temeljac razvoja industrije u zemlji.

Od tada pa do danas na Mašinskom fakultetu u Sarajevu diplomiralo je više od 5.500 inžinjera, odbranjeno je preko 160 magistarskih radova i 70 doktorata.

Mašinski fakultet je postao respektabilna visokoškolska institucija s internacionalnom reputacijom i prepoznatljivošću, saopšteeno je iz ovog fakulteta.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.