balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi doktorat iz PR-a u BiH: U ponedjeljak promocija knjige Jasne Duraković
22.04.2011.

U ponedjeljak, 25. aprila, s početkom u 17 sati, u Amfitetaru Fakulteta političkih nauka u Sarajevu (Skenderija 72), održaće se promocija knjige "Uloga odnosa s javnošću u kreaciji pozitivnog imidža države - Pozicioniranje Bosne i Hercegovine u međunarodnoj javnosti", autorice Jasne Duraković. Reč je o jedinom doktoratu iz oblasti...

... PR-a u BiH. Tema knjige je zanimljiva jer govori o načinima na koji Bosanksu državu percepiraju stranci, kako se predstavlja svetu i koje modele savremena država treba koristiti u vlastitoj promociji te kako PR (odnosi s javnošću) pomaže u konstruiranju strategije dobrog imidža.

Ovaj doktorat nauka omogućava da svaka društvena oblast pronađe svoj oblik prezentiranja u javnosti  ali i pledira iznoseći činjenice da država Bosna i Hercegovina treba na gradnji vlastitoga nacionalnoga imidža još mnogo raditi. Radi se, dakle, o korisnoj materiji, koja je primjenjiva u bilo kojoj oblasti ljudskog delovanja. Ne samo primjenjiva, nego neophodna.

Prisutnima će se obratiti:

- Prof. dr. Besim Spahić
- Prof. dr. Nenad Brkić
- Prof. dr. Mirko Pejanović
- dr. sc. Jasna Duraković

Promociju će moderirati Alisa Lekić.

Izdavač knjige: Fakultet političkih nauka, Sarajevo.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.