balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finansijska kriza će ponovo zahvatiti Evropu
24.04.2011.

Juče je CNN u svojoj rubrici CNNMoney objavio kako se čini da će Evropu ponovno zahvatiti finansijska kriza. Ovakve najave dolaze zbog velikih problema u kojima su Grčka, Portugal i Irska koje se bore s velikim dugovima i s poražavajućim i sve nižim ekonomskim rezultatima. Deoničari su u velikoj panici i napeto iščekuju rasplet događaja, javlja CNNMoney te dodaje kako se šire glasine da će do restrukturiranja grčkog duga doći već ovog vikenda iako analitičari Goldman Sachsa tvrde kako je izglednije da će se to dogoditi tek iduće godine.

krizaEgzistencijalni problem za euro zonu stvara beg investitora iz Grčke, Portugala i Irske iako je Europska Unija proteklu godinu pokušavala spasiti te države ali problem produktivnosti je ostao a bez toga nema uspeha, navodi CNNMoney.

"Upravo sada virimo iznad ponora", komentirao je Scott Minerd, jedan od šefova zaduženih za investicije Guggenheim Partner koji je siguran da će euro još pasti kada investitori shvate koliko su veliki problemi u Europi. "Jednostavno nema izlaza kada počnete zbrajati sve brojke", dodaje Minerd.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.