balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Jat ervejz" uveo elektronske karte
25.04.2011.

JAT od danas uvodi sistem za prodaju elektronskih karata koji bi trebalo da smanji troškove kompaniji, ali i putnicima. Jat ervejz očekuje najuspešniju poslovnu godinu u poslednjih 17 godina

Prve destinacije za koje će srpski avioprevoznik "Jat ervejz" (Jat Airways) ponuditi takve karte su Pariz i Štutgart, a do kraja letnje sezone prodaja će početi i za putovanja ka ostalim aerodromima.

jatTakva karta zapravo ne postoji kao klasična putna isprava. Prilikom kupovine, putniku se ne izdaje papirna karta već se njegovi podaci unose u bazu podataka. Kada se, pred let, putnik pojavi na aerodromu, dovoljno je da pokaže pasoš, a zatim dobija boarding kartu za ulazak u avion.

Prvi kontakt putnika i osoblja kompanije je prilikom ulaska u avion. Za prodaju u većini poslovnica Jat Ervejz-a u svetu omogućeno je i plaćanje telefonom ili preko Interneta, dok će sistem takvog plaćanja kod nas zaživeti za nekoliko meseci. Razlog tome je nejasna zakonska regulativa u oblasti on-line plaćanja, kaže za B92 Srđan Lalatović pomoćnik komercijalnog direktora Jat ervejz-a.

Uvođenjem ovog sistema srpski nacionalni avioprevoznik svrstava se među prvih sto kompanija na planeti koje su uvele elektronsku kartu, ali i među prve prevoznike koji počinju implementaciju najnovijeg sistema prodaje i rezervacija Amadeus Altea.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.