balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MMF: Svetska privreda porašće 4,4 posto
25.04.2011.

Nepromijenjena je ostala i prognoza rasta eurozone, i to od 1,5 posto, a jednak rast MMF predviđa i Japanu

Svetska privreda u ovoj godini rast će brže od očekivanja, tvrdi se u najnovijoj prognozi Međunarodnog monetarnog fonda. Tako očekuju rast od 4,4 posto, dok su dosadašnja predviđanja govorila o rastu od 4,2 posto. Što se tiče 2012., prognoza nije revidirana nego je ostala na 4,5 posto rasta svetske privrede, prenosi BBC.

Sjedinjene Države, prema MMF-u, rast će brže i dostići 3-postotni rast u ovoj godini, dok je poslednja prognoza u oktobru govorila o rastu od 2,7 posto. MMF nije menjao prognozu za Veliku Britaniju koja će rasti 2 posto.
mmf
Nepromenjena je ostala i prognoza rasta eurozone, i to od 1,5 posto. Jednak rast MMF predviđa i Japanu.
Prognoze za Kinu i Indiju potvrđene su na 9,6, odnosno 8,4 posto.

MMF u svom izvješću dodaje da se u razvijenim privredama aktivnost menjala manje od očekivanja, ali rast je i dalje prigušen, nezaposlenost visoka, dok je eurozona i dalje puna rizika. Ekonomije u razvoju, pak, dinamičnije su, no valja paziti na mogućnost pregrijavanja i sve izraženije inflatorne pritiske, upozorava MMF.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.