balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studenti zauzeli toranj u Pizi i Koloseum u Rimu
26.04.2011.

Italijanski studenti "zauzeli" su u četvrtak Krivi toranj u Pizi i Koloseum u Rimu, a brojni protesti zbog reforme univerziteta održani su i u drugim gradovima širom Italije.

Italijanski mediji javili su da je oko 2.000 studenata formiralo oko tornja u Pizi ljudski štit, sprečavajući turiste da uđu u tu građevinu, dok je u Rimu održana protestna šetnja oko Koloseuma. To je drugi dan protesta zbog reforme sistema obrazovanja, kojom je planirano ukidanje određenih oblasti studiranja, kao i zatvaranje škola koje imaju gubitke.

pizaU centru Milana policija se sukobila sa studentima viših škola, a u neredima su dve osobe povređene. Sukoba je bilo i u Firenci, a protesti su održani i u Bariju, Torinu, Kaljariju i Ankoni. U Bolonji je, kako javljaju mediji, nekoliko stotina studenata na kratko vreme zaustavilo saobraćaj u centru grada.

Studenti su u Napulju zauzeli Univerzitet orijentalistike i rektorat Univerziteta Fridrih II, dok su u Palermu na sat vremena blokirali ulaz u luku i železničku stanicu. Italijanski parlament treba da glasa o novoj reformi 30. novembra, a ministarka obrazovanja Marijastella Dželmini izjavila je danas da će "bez reforme univerziteti biti osuđeni na bankrot".

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.