balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj finskog diva?
27.04.2011.

Finski div mobilne telefonije Nokia otpušta 4.000 radnika, a 3.000 prebacuje u drugu kompaniju Accenture.

Bez posla su ostali uglavnom "R&D people", tj. zaposlenici koji se bave istraživanjem i razvojem, s obzirom na činjenicu da takve poslove za Nokiju sada radi Microsoft. Otpuštanja će se provesti najvećim dijelom u Finskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji.

Nokia je takođe izvestila da će poslove vezane uz Symbian, nekad dominirajući softver u mobilnoj telefoniji, preuzeti Accenture, kamo će otići i 3.000 Nokijinih zaposlenika.

Nokia u proteklih nekoliko godina beleži snažan pad na tržištu pametnih telefona, a glavni uzrok tome je jačanje konkurencije, najviše Applea.

nokiaNokijin kraj?

Kompanija je u februaru najavila korišćenje Microsoftovog softvera umjesto vlastite platforme Symbian, što će joj omogućiti smanjenje ulaganja u poslovna istraživanja i razvoj za milijardu eura, ili 18 posto, do 2013. godine.

Neki analitičari smatraju da je ovo Nokijin kraj. Portal Business Insider skreće pozornost na činjenicu da Nokia nije mogla pronaći kupce za svoju imovinu. "Da laboratoriji za istraživanje i razvoj te podrška i razvoj Symbiana nešto vrede, Nokia ih je mogla prodati ili restrukturirati, a čini se da Accenture Nokiji za Symbian ne plaća ništa, što govori o uspešnosti Nokijinog sektora za istraživanje i razvoj", piše u komentaru s naslovom "RIP Nokia".

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.