balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spektakularni rast svetske proizvodnje gasa u 2010.
28.04.2011.

Prošle godine je ostvaren spektakularan rast svetske proizvodnje prirodnog gasa, koji je nadmašio pretkrizne nivoe, saopštio je danas međunarodni centar za informacije o prirodnom gasu "Cedigaz".

"Godina 2010. bila je izuzetna za prirodni gas, sa spektakularnim rastom svetske proizvodnje od 7,3 odsto", navedeno je u saopštenju udruženja koje okuplja više od 140 članova u 40 zemalja, odnosno većinu vodećih međunarodnih naftnih i gasnih kompanija.

gas"Takav istorijski rast je bio bez presedana jer nikada nije bio tako veliki i tako iznenadan", ukazao je generalni sekretar "Cedigaza" Tjeri Ruo.

Do tako velikog skoka proizvodnje došlo je zahvaljujući jakom ekonomskom oporavku u zemljama u usponu i izuzetno hladnoj zimi u Evropi, navedeno je u izveštaju, uz napomenu da je veliki pad proizvodnje u 2009. od 3,4 odsto usled slabljenja svetske ekonomije učinio pokazatelj za 2010. uporedno još impresivnijim.

Prošlogodišnja svetska proizvodnja gasa je, bez obzira na to, bila četiri odsto veća od nivoa beleženih pre ekonomske krize, preneo je AFP.

Ruska kompanija "Gasprom", najveći svetski proizvođač gasa, objavila je danas da je u 2010. ostvarila ogroman rast neto profita od 24 odsto, na 35 milijardi dolara, čime je potvrdila status glavnog oslonca za rusku ekonomiju.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.