balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Promenio pol ali nije dobio diplomu
3.8.2011.

ZAGREB - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu odbio je svom bivšem studentu koji je promenio pol i ime da izda novu diplomu inženjera.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, pošto je promenio pol i ime iz Mirko u Sanja, bivši student FER-a, predao je u decembru prošle godine Sekretarijatu fakulteta molbu za novu diplomu i sva potrebna dokumenta.

promenio polZa nekoliko dana stiglo mu je negativno rešenje. "Fakultet nije u mogućnosti da nakon izdavanja diplome interveniše", navodi se u rešenju koje je stiglo bez uputstva o pravnom leku, odnosno kome može da se žali.

Kad je uredno diplomirao i postao inženjer, Mirko je dobio odgovarajuću diplomu, ali danas 31-godišnja Sanja novu s novim podacima ne može dobiti iako je bez problema dobila novu ličnu kartu i pasoš, piše list.

Sanja smatra da ima pravo da dobije dokument s novim podacima. "Osećam se malo diskriminisano i ljutito. Ne znam zašto su me odbili, je li reč o inaćenju sekretara fakulteta", pita ona.

Napominjući da ne zna na osnovu kog zakona joj ne daju novu diplomu, inženjerka Sanja kaže da ne traži da joj išta poklone, već samo svoje pravo, jer je diplomu, posle šest godina učenja zaslužila.

"Ona je moja, s ovim ili onim imenom", rekla je Sanja za Jutarnji list.

(Glas Javnosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.