balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Fejsbuk "krade" imenik iz mobilnog
15.08.2011.

Fejsbuk korisnici ponovo su se našli u problemima s privatnošću pošto je otkriveno da najpopularnija društvena mreža prilikom sinhronizacije, putem aplikacije za neki od pametnih telefona, iz uređaja izvlači telefonske brojeve sačuvane u imeniku.

z kompanije Fejsbuk uveravaju da nema razloga za paniku jer "izvučene" brojeve mobilnih telefona svojih Fejsbuk prijatelja možete videti samo vi, a ne cela mreža.

Fejsbuk "krade" imenik iz mobilnog"Glasine prema kojima su vaši telefonski kontakti vidljivi svima na Fejsbuku su lažne. Naša lista kontakata postoji već odavno. Telefonske brojeve koji se tamo nalaze su vaši prijatelji sami objavili na Fejsbuku ili ste sinhronizovali svoj mobilni s Fejsbukom . Baš kao i na vašem telefonu, vi ste jedini koji možete videti ove brojeve", objašnjavaju iz Fejsbuka.

Reč je o opciji "Phonebook Contacts" koja postoji već nekoliko godina iako korisnici tek sada počinju masovno da je primećuju. Da biste došli do nje potrebno je da odete u gornji desni ugao, kliknete na "Account" i odaberete "Edit friends". Kada se otvori taj prozor levo gore odaberite opciju "Contacts" i tamo će stajati brojevi telefona.

Inače, direktorka marketinga Fejsbuka, Rendi Zukerberg, sestra osnivača Fejsbuka, smatra da anonimnost na Internetu treba potupo ukinuti, što je i iznela na jednoj od debata o "sajberbulingu" (zlostavljanju putem Interneta). Ova ideja je naišla na oštru kritiku uz tvrdnju da bi ukidanje anonimnosti ukinulo i slobodu govora na "mreži".  

Kada je u pitanju obezbeđivanje privatnosti na društvenoj mreži za koju radi Rendi je rekla da se još malo toga u tom polju može učiniti, ali da oni nastavljaju saradnju sa internet stručnjacima po tom pitanju.

(Vesti-online)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.