balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Google kupuje Motorolu
16.08.2011.

Internet gigant "Gugl" kupiće "Motorola mobiliti" za 12,5 milijardi dolara. Preuzimanjem američkog proizvođača smartfona, "Guglu" se otvara mogućnost unapređivanja operativnog sistema "Android" i korišćenja patenata u proizvodnji hardvera.

Kompanije "Gugl" i "Motorola mobiliti" objavile su da su ušle u završnicu dogovora na osnovu koga će Internet gigant kupiti akcije "Motorole" za ukupno 12,5 milijardi dolara.

Google kupuje MotoroluAkcionari "Motorole" dobiće 40 dolara po deonici, što je 63 odsto više od vrednosti akcija "Motorola mobilitija" na zatvaranju trgovanja na Njujorškoj berzi u petak, a transakciju su jednoglasno odobrili izvršni direktori dve kompanije.

Akvizicija "Motorola Mobilitija" omogućiće "Guglu" da unapredi sistem "Android" i pojača konkurenciju u oblasti mobilne telefonije i tablet računara. Operativni sistem "Android" ostaće otvoren, a "Gugl" će voditi "Motorolu mobiliti" kao posebnu kompaniju.

Ovo je ne samo najveća direktna investicija "Gugla" do sada, već i najveća investicija u bežični sektor telekomunikacija u poslednjoj deceniji u svetu.

Internet gigant "Gugl", čiji operativni sistem "Android" koriste brojni proizvođači telefona u svetu, dobiće pravo i na korišćenje svih patenata koji su mu neophodni u nadmetanju sa najprodavanijim telefonom na tržištu, "ajfonom".

Transakcija je predmet uobičajenih uslova zatvaranja, uključujući odobravanje regulatornih tela u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskoj uniji, kao i saglasnost akcionara "Motorola mobilitija", a očekuje se da bude završena krajem ove ili početkom 2012. godine.

(RTS)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.