balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Rusi prave hotel u svemiru
19.08.2011.

Godinu dana ste maštali o idealnom odmoru da bi vas negde na Mediteranu sačekala velika gužva na plaži, možda nestašica vode ili nesnosan istočnjački melos, koji vam ne da da spavate u tri ujutru! Strpite se još nekoliko godina i zaista ćete moći da odete na odmor daleko od svih briga, ali bukvalno.

Rusi prave hotel u svemiruNaime, ruska kompanija „Orbital tehnolodžis“ objavila je planove za izgradnju prvog hotela u svemiru! Hotel će se nalaziti u Zemljinoj orbiti na 217 milja od površine naše planete, što je oko 350 kilometara. Moći će da primi sedmoro gostiju u četiri kabine, sobe s velikim ogledalima s kojih će pogled pucati na Zemlju. Predviđeno je da cena petodnevnog boravka bude oko 115.000 evra, ali pet puta skuplje će biti putovanje turista na ovaj neobičan odmor. Putovanje do hotela bi se vršilo pomoću raketa „sojuz“. Plan je da hotel bude izgrađen 2016. godine i iz ruske kompanije obećavaju da će biti mnogo udobniji nego Međunarodna svemirska kompanija koju koriste kosmonauti, a koju je dosad posetilo pet turista.
Gosti hotela u svemiru će moći da biraju krevete u horizontalnom ili vertikalnom položaju imajući u vidu bestežinsko stanje. Tuš kabine će biti u potpunosti izolovane kako bi se sprečilo da voda lebdi po sobi. Turistima će biti služena hrana pripremljena na Zemlji, koju će podgrevati u mikrotalasnoj pećnici. Od pića će na raspolaganju imati razne vrste sokova i mineralne vode, dok će alkohol biti strogo zabranjen.
„Hotel će biti namenjen bogatim pojedincima i zaposlenima u privatnim kompanijama koji žele da se bave istraživanjem svemira“, kaže Sergej Kostenko, izvršni direktor ruske kompanije.

On je istakao da će sva otpadna voda biti reciklirana.

(alo.rs)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.