balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Sajam poslova u Beogradu - Job Fair 2011
19.08.2011.

“JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji..

JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i predstavlja najveći projekat u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best Beograd (engl. BEST) i Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek Beograd (engl. EESTEC).

Sajam poslova u Beogradu - Job Fair 2011„JobFair 11 – Kreiraj svoju budućnost!“ održaće se 7. i 8. novembra 2011. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Sedmi put zaredom, članovi udruženja nastojaće da pomognu sadašnjim i budućim mladim inženjerima da dođu do zaposlenja ili stručnog usavršavanja u okviru svoje struke.

Problem nezaposlenosti i neupućenosti studenata i diplomaca u potencijal naše privrede naveo je članove udruženja da, po ugledu na svoje kolege iz inostranstva, organizuju događaj koji će približiti studente, univerzitete i kompanije koje posluju u našoj zemlji. Na taj način „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“ smanjuje problem odlaska kvalitetnog kadra u inostranstvo pružajući šansu našim mladim akademcima da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Interesovanje koje su studenti u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Novom Pazaru pokazali za JobFair prošle godine opravdalo je naša očekivanja, tako da će i ovogodišnji Sajam imati nacionalni karakter. Ove godine studenti će po prvi put imati priliku da CV ostavljen u bazi tokom trajanja Sajma dopunjuju novim informacijama tokom cele naredne godine. Na taj način i kompanije će u svakom trenutku imati pristup ispravnim podacima o kandidatima i imati uvid u njihove aktivnosti, lični i profesionalni razvoj.

Uspeh projekta pokazuju i statistike po kojima je na „JobFair 10 – Kreiraj svoju budućnost!“ projektu učešće uzela 41 kompanija, 2200 ostavljenih biograija u bazi, a 4000 studenata je za dva dana posetilo Sajam. Događaj je bio propraćen od strane 50 mediskih kuća. Zanimljiva činjenica je da je te godine kandidat koji je prvog dana Sajma konkurisao na štandu Generalnog pokrovitelja, kompanije Orion telekom, već drugog dana događaja proveo svoj prvi radni dan na poslu.

Sajam je propraćen bogatim edukativnim programom kroz brojna predavanja, tribine i treninge koje drže renomirani stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja i ekologije. Značaj projekta su prepoznali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, Nacionalna služba za zapošljavanje, Skupština grada Beograda, Privredna komora Srbije,vuniverziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, kao i dekani svih tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta vu Beogradu.

(personalmag.rs)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.