balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Mađari će dobiti studentske stipendije
20.08.2011.

Nacionalni savet Mađara objavio je konkurs za stipendije studentima demonstratorima, prema kojem 70 studenata koji su upisali barem drugu godinu studija mogu da dobiju stipendije u iznosu od 130 do 150 evra mesečno, ukoliko pomažu brucošima stipendistima tog saveta.

Mađari će dobiti studentske stipendijeUslov je da studiraju na domaćim državnim univerzitetima i da imaju minimalnu ocenu osam tokom studiranja, kao i da su osnovno ili srednje školovanje završili na mađarskom jeziku, piše današnji novosadski Mađar so.

Stipendija za demonstratore važiće godinu dana, odnosno svake godine za njeno dobijanje neophodno je ponovno konkurisanje.

Predviđeno je da demonstrator tokom jedne godine pomaže brucošu i da je obavezan da vodi elektronski dnevnik o održavanju kontakta sa studentom, a nedeljno mora da uspostavi i lični kontakt sa brucošem, kako bi se imao uvid kako napreduju studenti prve godine.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) nedavno je osporila konkurs za stipendije za brucoše i ocenila da je on diskriminatorski, jer predviđa dobijanje dodatnih bodova za one studente koji su upisani u posebni manjinski birački spisak.

Mađari će dobiti studentske stipendijeOvaj prigovor DZVM-a usvojila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, a predstavnici Nacionalnog saveta Mađara najavili su da će ubuduće u bodovanju biti umanjen značaj prisustva kandidata na posebnom manjinskom biračkom spisku.

Dodatni bodovi predviđeni su i na konkursu za demonstratore, ukoliko su upisani u poseban manjinski birački spisak, a Nacionalni savet Mađara najavio je da će izmeniti i tu odredbu.

(Beta)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.