balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Apple gradi sedište veće od Pentagona
(23.08.2011.)

Američka kompanija Apple planira da izgradi novo sedište koje će po površini biti veće od Pentagona - glavnog štaba američkog Ministarstva odbrane.

pentagon hqVlasti američkog grada Kupertino, gde se nalaze sedište Applea, javno su predstavili zahtev ove kompanije za izgradnju novog sedišta. Reč je o izuzetno ambicioznoj arhitektonskoj intervenciji za koju je zadužen poznati arhitektonski studio Foster + Partners.

Iako se vest o planovima za izgradnju ovog objekta pojavila u javnosti još u junu, tek su pre nekoliko dana objavljeni detaljni planovi i konačan izgled objekta.

Veoma kompleksan program je oblikovan unutar objekta cirkularnog izgleda, koji podseća na svemirski brod. Projekat uključuje radne prostorije i istraživački centar na oko 300.000 kvadratnih metara, amfiteatar sa 1.000 mesta za sedenje, restoran, fitnes centar i centralni park.

Prema zvaničnom saopštenju Apple planira da se useli u ovaj objekat krajem 2015. godine.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.