balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Stižu noviteti - iPad 3, iPhone 5
(23.08.2011.)

Sudeći po informacijama koje su procurele od glavnih dobavljača komponenti za Apple, iPad tablet sledeće generacije stiže početkom sledeće godine sa ekranom super visoke rezolucije.

Kompanija trenutno radi sa dobavljačima komponenti i firmom za montažu u Aziji, kako bi proizvodnja prototipa počela u oktobru, izveštava The Wall Street Journal. Apple je očigledno već poslao narudžbe za ključne komponente kao što su čipovi i ekran, što je vrlo dobar izvor informacija o tome koje će biti karakteristike novog tableta.

iphone 5Dobavljači kažu da će ekran biti 9,7-inčni, što je isto kao kod iPad i iPad 2 modela. Velika razlika bi trebalo da bude u kvalitetu ekrana, za koji se kaže da će imati rezoluciju od 2048x1536 piksela, četiri puta veću od prethodne 1024x768. Sudeći po informacijama dobavljača, količine komponenti naručene za proizvodnju dovoljne su za 1,5 miliona jedinica, a proces masovne proizvodnje će početi tokom četvrtog kvartala ove godine. Proizvođači će sigurno pokušati da što više smanje količinu škarta i ubrzaju proces, kako bi spremno dočekali zvanično predstavljanje početkom 2012. godine.

Što se tiče iPhone 5 uređaja tu još uvek postoje samo glasine, a poslednja je da će verovatno biti odložen za mart sledeće godine.

(mobile.benchmark)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.