balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najprodavanije pivo na svetu ?
(26.08.2011.)

Najprodavanije pivo na svetu nije nijedno od onih za koje biste to mogli da pomislite, a velika je verovatnoća da nikada niste ni čuli za njega.

To je barem lako, reći ćete, svi znaju da je to Heineken. Kakav Heineken, reći će drugi, već je godinama najprodavaniji Karlsberg. Nije istina, tvrdiće treći, to je sigurno Budweiser.

Netačno, netačno, netačno.. Tačan odgovor je poznat malo kome u zapadnom svetu, osim ako kojim slučajem niste stručnjak za kinesko tržište piva.

Najprodavanije pivo na svetu dolazi upravo iz ove mnogoljudne zemlje i zove se Snežno pivo.

snežno pivoBritanski Telegraph danas je objavio kako je ovo pivo zauzelo prvo mesto po prodaji u svetu u zadnje tri godine. Samo 2010. prodato ga je više od 8 milijardi litara, dvostruko više od drugog na lestvici, američkog Bud Lighta, koji je do 2008. držao ovo prestižno mesto.

Iako su ove brojke sjajne, zanimljiva je činjenica da je Kina jedino tržište na kojem se ovo pivo prodaje, a vrlo ga je teško pronaći čak i u Hong Kongu. Uprkos činjenici da je najprodavanije, Snežno pivo mnogo je manje poznato od agresivno reklamiranog Tsingtao piva, koje je popularno i u svetu.

U prilog tvrdnji o neverovatnom poslovnom uspehu ide i činjenice da Snežno pivo postoji tek oko 15 godina, dok Tsingtao i drugi konkurenti pivo proizvode više od veka.

Za kraj ostavljamo ono najvažnije pitanje: Kakvog je ukusa najprodavanije pivo na svetu?

Ako je verovati stručnim nepcima, ne baš sjajnog. Pivo je zaradilo vrlo loše recenzije od većine ljubitelja ove tečnosti koji su ga probali, a mnogi se slažu kako mu nedostaje onaj rafinirani ukus i završni „tač" koji krasi evropska piva.

Za razliku od zapadnjaka koji piju u kafićima i pabovima, većina Kineza preferira laganija i razvodnjenija piva koja se odlično slažu sa vrlo teškom i začinjenom hranom.

(S media)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.