balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Svi iz kompanije moraju da imaju iste frizure
(27.08.2011.)

Japanska kompanija "Maeda" zatražila je od 2.700 zaposlenih da se svi isto ošišaju, kako bi smanjili potrošnju električne energije!

maedaZbog energetskih problema koji su nastupili u Japanu nakon zemljotresa i prestanka rada elektrane Fukušima, "Maeda" je zatražila od 2.700 radnika da se svi isto ošišaju, jer kraća kosa štedi električnu energiju, piše Telegraf.

Za muškarce je obavezna kratka frizura, a za žene paž. Ova građevinska kompanija smatra da su preporučene frizure bolje za energetsku štednju jer se kraća kosa brže suši, a potrebno je i manje vode za pranje. Čini se da je "Maeda" ozbiljno shvatila nacionalnu kampanju smanjenja potrošnje energije.

- Naša firma je veoma ozbiljna u svojim namerama da zaštiti životnu sredinu, pa zato podstičemo naše zaposlene da se tako ponašaju. Nismo još potpuno sigurni u podatke koje smo do sada sakupili, ali verujemo da ljudi sa kratkom kosom troše manje energije i vode - rekla je Čizuru Inou, portparol kompanije i dodala da će im tako biti lakše da poprave frizuru posle celodnevnog nošenja zaštitnog šlema.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.