balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Renoviranje domova u Beogradu
(28.08.2011.)

Za poboljšanje studentskog standarda i opremu ove godine izdvojeno je više od 176 miliona dinara. Sledeće nedelje, u Beogradu počinje i rekonstrukcija Studentskog doma "Patris Lumumba" za šta je izdvojeno još 170 miliona dinara.

patris lumumbaZa mesto u studentskom domu mogu da konkurišu samo studenti kojima država plaća školarinu. U devet studentskih centara u Srbiji ima mesta za 17.251 studenta. Ove godine, uz njih će biti i 90 stranih studenata, učesnika projekta "Svet u Srbiji".

Sledeće nedelje, u Beogradu počinje i rekonstrukcija Studentskog doma "Patris Lumumba" za šta je izdvojeno još 170 miliona dinara, kaže Zoran Trninić, pomoćnik ministra prosvete.

"I ove godine studentski centar spremno dočekuje svoje studente. Ministarstvo je za te potrebe uspelo da izdvoji četiri miliona, a studentski centar blizu sedam miliona dinara", rekao je  Mlađan Dimitrijević, direktor Studentskog centra u Kragujevcu.

Profesor Miroljub Grozdanović, rektor Univerziteta u Nišu podsetio je da u tom gradu ima jedan studentski dom sa 929 mesta i da se u kompleksu tehničkih fakulteta gradi novi, koji će imati  500 mesta.

U jedanaest beogradskih domova, može da se smesti oko 9.500 studenata, što je malo jer u prestonici samo na državnim univerzitetima studira više od 90.000 studenata, a decenijama nije izgrađen nijedan novi dom.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević rekao je da su neke kompanije iz Italije bile zainteresovane da prave studentske domove u Beogradu, jer u Beogradu ima najviše studenata.

Smeštaj, u zavisnosti od kategorije, košta od 960 do 1.430 dinara. Za hranu mesečno treba izdvojiti u domu oko 4.000. Te troškove pokriva državna stipendija ili kredit u iznosu od 6.100 dinara.

(RTS)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.