balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

VW ulaže milijarde u vetrenjače
(28.08.2011.)

Najveći nemački proizvođač automobila kompanija "Folksvagen" planira da u naredne dve godine uloži gotovo milijardu evra u obnovljive izvore energije, objavio je "Fajnenšl tajms dojčland" pozivajući se na izvore bliske kompaniji.

Kompanija je spremna da uloži u vetrenjače na moru i pregovara sa četiri kompanije u tom sektoru u nastojanju da do kraja godine izabere partnera, objavio je dnevnik pozivajući se na izvor blizak toj temi.

vwList navodi da bi park vetrenjača trebalo da ima početni proizvodni kapacitet od 200 megavata, što je oko petine kapaciteta prosečne nemačke nuklearne elektrane ili godišnja potrošnja oko 275.000 nemačkih domaćinstava. U vodećem evropskom proizvođaču automobila, međutim, agenciji Frans pres nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.

"Kompanija `Folksvagen` koncetriše se na upotrebu obnovljive energije", odgovorio je portparol kompanije.

Ulaganje u proizvodnju električne energije od energije vetra i Sunca, kao i u hidroelektrane pomoći će kompaniji da do 2020. godine smanji emisiju ugljendioksida do željenog nivoa.

Kompanija razvija i električne automobile, kao i svi ostali veliki globalni proizvođači vozila.

(Vesti online)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.