balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Otvoren Muzej pivare Staropramen
(29.08.2011.)

Ministar inostranih poslova Češke Karel Švarcenberger nedavno je u Pragu otvorio Muzej pivare Staropramen, koji će posetiocima približiti duh Praga i upoznati ih sa istorijatom proizvodnje ovog piva.

Ovaj moderni centar, u koji je uloženo 1,2 miliona evra, posetioce vodi na putovanje koje počinje 1869. godine i traje sve do današnjih dana. Gosti mogu iz prve ruke da saznaju kako se unapređivao proces proizvodnje Staropramena i na kraju muzejskog "putovanja" mogu da probaju pivo u baru, koje se služi u ručno izrađenim čašama.

staropramenŠef marketinga kompanije StarBev, koja je vlasnik brenda Staropramen, Frederik Lendmeje je istakao da je Staropramen pivo raslo i razvijalo se ruku pod ruku sa Pragom, zbog čega je namera bila da se u muzeju prikaže zajednički duh piva i grada.

"Staropramen je praško pivo broj jedan u svetu, zbog čega mi kažemo da svetu izvozimo duh Praga", istakao je Lendmeje. Prema njegovom objašnjenju, pivara je, zbog toga, izabrala da se u reklamnoj kampanji osloni na legendu o princezi Libuš, koja je u šestom veku predvidela da će nastati uspešan grad na mestu na kojem su bila samo polja.

Lendmeje je najavio da će ova pivara u narednim kampanjama predstaviti i ostale legende o Pragu.

Izvršni direktor kompanije StarBev Alan Bejon smatrao da je Staropramen pivo sa ogromnim potencijalom da postane pivo poznato u svim krajevima sveta.

"Ne govorimo danas o Staropramenu kao o globalnom brendu, mi nismo u ligi svetski poznatih marki, ali je naša namera da unapredimo položaj ovog piva", objašnjava Bejon.

StarBev je vodeća centralnoevropska pivarska grupa osnovana 2009. godine koja je tržišni lider u tri zemlje i među dva ili tri vodeća u ostalim u kojima postoji. Grupacija ima 20 marki piva, od kojih su neka najprodavanija u matičnim zemljama, a licencno pakuje marke među kojima su Beks i Stela Artoa. Staropramen se prodaje u 30 zemalja sveta, praško je pivo broj jedan u svetu. Namera StarBeva je da se prodaja proširi na druga tržišta, a azijsko je fokus u 2012. godini.

(Vesti Online)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.