balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Lepe žene teže do posla?
(30.08.2011.)

Ženska lepota nije uvek prednost za nalaženje zaposlenja, zaključak je istraživanja koje pokazuje da lepe žene često neće biti angažovane za neki "muški" posao.

U istraživanju američkog Univerziteta Kolorado navodi se, međutim, da je privlačan muškarac poželjan za bilo koju vrstu posla, bilo da se radi o "muškim" ili "ženskim" poslovima.

Više od 60 studenata i studentkinja psihologije učestvovalo je u studiji Univerziteta Kolorado. U prvom delu istraživanja, njihov zadatak je bio da samo na osnovu fotografija izaberu kandidate za razne poslove.

Lista je sadržala najrazličitije poslove - od prodavca donjeg veša, do zatvorskog čuvara, preko finansijskog direktora ili šefa gradilišta. Kandidata i kandidatkinja za te poslove bilo je 204. Privlačne kandidatkinje su bile predmet diskriminacije kada se radilo o "muškim" poslovima za koje nije bio važan izgled kandidata.

devojkaU većini slučajeva lepe žene nisu bile birane za mesto finansijskih direktora, inženjera i šefova gradilišta. "U tim profesijama, biti privlačan je pravi hendikep za žene", rekla je Frans presu Stefani Džonson, jedna od autora studije. U drugom delu istraživanja, studenti su uz fotografije kandidata dobili i njihove radne biografije ali to nije promenilo stav prema lepim ženama. "Mislili smo da bi zahvaljujući dodatnim podacima, studenti birali na osnovu nečeg drugog a ne samo na osnovu fizičkog izgleda. Ali to nije bio slučaj", dodala je Stefani Džonson.

(Beta, AFP foto:Guliver/Thinkstock)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.