balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Gadafijev sin upisao Oksford

 

Gadafijev sin upisao Oksford
(05.12.2011.)

LONDON - Forin ofis, britansko Ministarstvo spoljnih poslova, lobiralo je kod Oksfordskog univerziteta da prihvati za studenta Sejfa al Islama Gadafija, sina bivšeg libijskog vođe, nadajući se približavanju dve zemlje, pokazala je istraga Lorda Vulfa, nekadašnjeg najvišeg sudije u zemlji.

oksford koledž fakultet univerzitet u oksforduU proleće 2002. godine, naime, visokopozicionirani službenik Ministarstva upitao je ljude sa Oksforda da li bi Gadafi junior mogao kod njih da upiše master studije. Stavio im je do znanja da bi Forin ofis cenio ako bi izašli u susret tom zahtevu, s obzirom na to da se Libija tada otvarala prema Zapadu.

Šef Međunarodnog odseka Oksfordskog univerziteta odgovorio je da su male šanse za to, jer Sejf prethodno nije imao obrazovanje iz društvenih nauka, niti potrebnu diplomu. Ministarstvo je onda odustalo od zahteva.

Istraga lorda Vulfa pokrenuta je da bi se proverile veze druge visokoškolske ustanove, elitne Londonske ekonomske škole, sa Libijom, uključujući njeno prihvatanje donacije vredne milion i po funti za projekat u severnoj Africi od humanitarne organizacije kojom je upravljao Gadafijev sin. Skandal je izbio pošto je u Libiji buknuo ustanak protiv Gadafijevog režima, a London tu pobunu svesrdno podržao.

Utvrđeno je i da je gigant odbrambene industrije, britanska kompanija “BAE sistems”, poslala Sejfu Gadafiju kao ispomoć čoveka iz svog marketinškog tima.

(Novosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.