balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Tuča studenata na utakmici

 

Tuča studenata na utakmici
(13.12.2011.)

Meč univerzitetskih košarkaških ekipa u Sinsinatiju, Berketsa i Ksavijera u subotu obeležila opšta tuča na samom kraju. Treneri pobesneli zbog ponašanja igrača.

Košarkaši Sinsinati Berketsa i Ksavijer Masketirsa pobrinuli su se da njihova godišnja utakmica završi neslavno zbog čega će verovatno biti strogo kažnjeni.

Gradski rivali Sinsinati Berkets, član NCAA lige i ekipa Masketirsa sa samo nekoliko kilometara udaljenog univerziteta Ksavijer svake godine igraju meč za prestiž, ali ovoga puta košarkaši obe ekipe su to preozbiljno shvatili.

Varničilo je tokom čitavog meča i na kraju puklo, samo desetak sekundi pre zvuka sirene.

Delić sekunde bio je dovoljan da verbalni sukob igrača dve ekipe preraste u opštu tuču u koju su se uključili i igrači sa klupe, dok su sudije i treneri očajnički pokušavali da zaustave haos na parketu.

Epilog je nekoliko isključenih igrača i razbijenih glava, a najgore je prošao Keni Friz iz Ksavijera kojeg je nokautirao Jensi Gejts. Njega je potom udario i Šeih Mbodž, kada je ležao na parketu.

Gejts se istakao tokom meča sa 18 poena i 12 skokova, ali to mu očigledno nije bilo dovoljno pa je odlučio da pokaže i svoje borilačke sposobnosti.

 

 

Treneri obe ekipe posle meča bili su besni na svoje igrače za koje kažu da treba da odrastu.

"To je bila prava gužva. Mi smo samo pokušavali da razdvojimo igrače u tom haosu koji je nastao. Ovo je razočaravajuće. Svi se trudimo da pobedimo, ova utakmica svima mnogo znači i veliki je pritisak na obe akipe, ali da se ovako završi, ne znam kako bih ovo opisao nego kao razočaravajuće", izjavio je trener Ksavijera Kris Mak.

Njegov kolega na suprotnoj strani Mik Kronin još na poluvremenu je molio sudije da oštro kazne sve igrače koji su se svađali na terenu, a posle meča bio je toliko ljut da je naredio svojim pulenima da skinu dresove, jer ih ne zaslužuju. Nekima je i on poskidao majice.

"Nema izgovora za bilo koga od igrača na obe strane. Momci treba da odrastu. Nema tolerancije za tako nešto u košarci. Morate naučiti da pobeđujete, ali morate isto tako naučiti i da gubite".

"Mi predstavljamo obrazovnu instituciju i to je važnije od košarkaške utakmice. Naterao sam sve da skinu dresove i neće ih ponovo obući sve dok ne shvate na koji univerzitet idu, šta on predstavlja i da treba da budu srećni što su uopšte tu. Svi u slvačionici sede bez dresova, a nekima sam lično skinuo majice"
, rekao je Kronin posle meča.

Čelnici univerziteta i NCAA lige detaljno će analizirati detalje incidenta, i nema sumnje da će glavni akteri biti strogo kažnjeni.

(Mondo)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.