balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zatvorena nuklearka zbog najezde meduza
02.07.2011.

Oba reaktora u britanskoj nuklearnoj centrali u Škotskoj su zatvorena nakon što je ogroman broj meduza zapušio njihove filtere za morsku vodu.

Kompanija koja upravlja centralom "EDF Energy" saopštila je danas da su reaktori u Tornesu na škotkoj obali zatvoreni u utorak, kako bi radnici očistili more oko centrale od meduza.

EDF je dodao da je kompanija bila spremna za ovu vrstu "incidenta", naglasivši da su oba reaktora bezbedno isključena iz pogona, kao i da nema posledica po životnu sredinu.

Ta kompanija nije navela kada se planira da centrala ponovo počne da radi.

Na sajtu EDF-a navodi se da je centrala Tornes sposobna za proizvodnju električne energije dovoljne za više od 2,5 miliona domaćinstava.

Morska voda se inače koristi za rashlađivanje reaktora u nuklearnim elektranama.

(Beta)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.