balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugati Vejron od porculana - milion i po evra
03.07.2011.

Kompanija Bugati predstavila je specijalno izdanje sportskog automobila opremljenog elementima porculana. Radi se o modelu "vejron" 16.4 čija se vrednost procenjuje na 1,5 miliona evra.

Skupoceni automobil Grand Sport "L'Or Blanc" je predstavljen nedavno u Berlinu. Elegantni četvorotočkaš opremljen porculanskim elementima je privukao pažnju zaljubljenika u automobile od kojih većina može samo da sanja da sedne u njega.

Bugati Vejron od porculana - milion i po evraSpecijalno izdanje "vejrona" je proizvedeno kako bi se obeležio početak partnerstva između kompanija "Konigliche Porzellan-Manufaktur Berlin" (KPM) i Bugati.

Ovo je prvi Bugatijev model za čiju se izradu koristio porculan, objavio je "Dejli mejl".

Automobil je svetsku premijeru doživeo u radionici kompanije KPM u glavnom gradu Nemačke. Njegovi dizajneri veruju da bi osnivač kompanije Etore Bugati, rođeni Italijan i naturalizovani Francuz koji je umro 1947. godine kada mu je bilo 65 godina, bio zadovoljan ovim automobilom.

"Ideja o automobilu ukrašenom porculanom je originalna, posebno kada se radi o najbržem automobilu na svetu. Bugati je spoj izvrsnih ideja, kvaliteta i estetike.

Nastavićemo da prenosimo veštine Etorea Bugatija koji je i sam voleo da eksperimentiše sa novim materijalima", rekao je dr. Stefan Brungs, direktor prodaje i marketinga kompanije Bugati.

Vlasnik kompanije KPM, Jerg Voltman, rekao je da je ideja za partnerstvo rezultat inspiracije slonovima koji su delo italijanskog skluptora Rembranta Bugatija, a koji je umro u januaru 1916. godine. "Napravili smo najbrži 'porculan' na svetu", izjavio je Voltman.

(Sarajevo-X )

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.