balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesor ih uči kako se pljačka banka
03.07.2011.

Profesor sa jednog koledža "oštro je kritikovan" jer je podsticao svoje studente da pljačkaju banke da bi potom objavili naučne radove o tome.

Profesor Armin Blašbičler sa univerziteta Insbruk u Austriji tražio je od studenata arhitekture da iskoriste slabe tačke građavina i njihovih sigurnosnih sistema i tako provale u njih.

Profesor ih uči kako se pljačka bankaOni su uspeli da provale u 21 banku i to objave u knjizi, a reakcije institucija u koje su upali, i koje su to saznale iz knjige su pokrenule pravu lavinu komentara, piše "Austrian tajms".

"Ovaj poduhvat je bio zapanjujuće neodgovoran a knjiga koja je objavljena je bukvalno vodič za lopove - kako da na najlakši način pprovale u neku važnu ustanovu", izjavio je jedan od zvaničnika banke u koju su studenti upali.

Profesor Blašbičler, međutim ima potpuno suprotan stav o tome. Pored toga što smatra da je studentima bio potreban "pogled iznutra" da bi pravilno sagledali potencijale ovih građevina, on misli i da su bankama ovom akcijom učinili uslugu.

"Mi ništa nismo ukrali i nismo želeli da napravimo bilo kakav problem bankama - naprotiv. Lično mislim da smo im učinili uslugu jer smo otkrili slabe tačke u njihovim sigurnosnim sistemima, a bolje da smo to otkrili mi nego pravi lopovi", izjavio je on.

(MONDO)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.