balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srpski Studenti pobedili u veslanju na Berkliju
04.07.2011.

Dvojica srpskih studenata Luka Đorđević i Igor Lucić pobedili su u jednoj od najuglednijih veslačkih regata na svetu u Henli u Britaniji, kao članovi osmerca američkog univerziteta Berkli.

Đorđević i Lucić, koji od prošle godine studiraju na Berkliju, članovi su osmerca tog univerziteta koji je u finalu kraljevske regate u Henliju pobedio tim univeriteta iz Amsterdama.

Dvojica veslača iz Srbije 2009. godine osvojili su u Francuskoj titulu svetskog prvaka u dvojcu u juniorskoj konkurenciji.

pobedili u veslanju na Berkli univeryitetužStazu dužine 2.112 metara u Henliju osmerac Berklija prešao je za šest minuta i 12 sekundi, čime je izjednačio rekord staze.

U ovogodišnjoj konkurenciji osmeraca na Henli regati bila su 32 univerzitetska tima iz celog sveta, među kojima i veslači Kembridža, Oksforda, američkih univerziteta Jejl, Harvard i drugih.

Henli regata održava se od 1839. godine i osim takmičarskog važi i za veliki društveni događaj prvenstveno namenjen najvišim slojevima. Od 1851. godine pokrovitelj regate je britanska kraljevska porodica.

(Glas Javnosti)

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.