balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najveći hamburger težak 352 kilograma
05.07.2011.

Dvojica Amerikanaca napravili su najveći hamburger na svetu, težak 352 kilograma, čime su oborili prethodni svetski rekord koji je iznosio 226 kilograma.

najveci hamburgerBret Enrajt i Nik Nikora pripremali su hamburger 14 sati, a pojeli su ga posetioci sajma koji je prošlog vikenda održan kod grada Plezanton, u kalifornijskom okrugu Alameda.

U hamburgeru prečnika metar i po i debljine 90 centimetara, nalazila se pljeskavica pripremljena od oko 270 kilograma mesa. Meso je u toku pečenja izgubilo na težini i procenjuje se da je pljeskavica na kraju bila teška nešto manje od 200 kilograma.

U džinovsku zemičku stavljeno je izmedju ostalog više od 20 kilograma salate, 20 kilograma crnog luka i pet kilograma kiselih krastavaca. Za pečenje pljeskavice napravljen je specijalan roštilj.

Veruje se da je hranljiva vrednost hamburgera iznosila više od 1,3 miliona kalorija.

Ginisova knjiga rekorda proglasila je hamburger iz Plezantona za najveći na svetu.

(Smedia)

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.