balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

05.07.2011.

Tradicionalni festival Međunarodna studentska nedelja u Beogradu biće održan od 10. do 17. jula, učestvovaće više od 200 studenata iz 50 evropskih država.

Na festivalu će biti organizovan bogat edukativni i zabavni program.

medjunarodna studentska nedeljaNa Međunarodnoj studentskoj nedelji, koja se ove godine održava pod nazivom "Komunikacija u akciji", učestvovaće više od 200 studenata, koji će kroz 11 tematski određenih radionica sticati i razmenjivati znanja iz oblasti medija, umetnosti, zaštite životne sredine i nuklearne energije.

Festival će biti svečano otvoren 11. jula u Skupštini grada, a 12. jul rezervisan je za Sajam država na Kalemegdanu, na kome će učesnici predstaviti tradiciju zemalja iz kojih dolaze, a potom će se zabavljati na MTV koncertu na kome će nastupiti Gramofondžije i didžejevi Rob Garza i Solal.

Centralni događaj edukativnog dela festivala biće panel diskusija "Uloga savremenih i tradicionalnih medija u podizanju društvene svesti i odgovornosti mladih".

Završni dan manifestacije, 16 jul, će obeležiti defile zastava kroz Knez Mihailovu ulicu i ceremonija svečanog zatvaranja na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada tematskih radionica.

Direktor Kancelarije za mlade grada Beograda Kosta Andrić rekao je da je Međunarodna nedelja studenata veoma važna manifestacija, koja u Beograd dovodi veliki broj stranaca, istakavši da će grad nastaviti da je podržava iako je fond za finansiranje udruženja građana znatno smanjen.

Andrić smatra da bi slične manifestacije tebalo da se organizuju i u drugim velikim gradovima i studentskim centrima u Srbiji, jer je to dobro za promociju države.

Beogradsku nedelju studenata podržali su i Ministarstvo prosvete i nauke, Turistička organizacija Beograda, Univerzitet u Beogradu, Evropski pokret u Srbiji i Infostud.

(B92)

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.