balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blokiran pristup Facebooku sa Google+ servisa
07.07.2011.

U "Fejsbuku" su blokirali "Fejsbuk frend eksporter" FFE (Facebook Friend Exporter) - ekstenziju za "Guglov" Internet navigator "Krom" koja omogućava Veb korisnicima prebacivanje podataka svojih kontaktata sa "Fejsbuka" na novu "Guglovu" društvenu mrežu "Gugl plus", preneli su francuski elektronski mediji.

Žestoka konkurentska borba se nastavlja između "Fejsbuka" i "Gugla" koji je, takođe, krajem 2010. godine zabranio prebacivanje podataka kontakata ka "Fejsbuku".

Blokiran pristup Facebooku sa Google+ servisaKompanija "Soni" bi, istovremeno, trebalo da je potpuno uspostavila u Japanu funkcionisanje svoje usluge za igranje igrica "PlejStejšen netvork" - PSN (PlayStation Network) koja je u aprilu bila "meta" piraterije, kao i usluge za digitalnu zabavu (muzika i filmovi) - "Kriositi".

Nakon piraterije su preduzete bezbednosne mere i usluga je počela postepeno da se ponovo uspostavlja u svetu (u SAD-u i Evropi od juna).

Informatički napadi na "Epl" se, međutim, nastavljaju, tako da je jedan od hakera napao i drugi Veb prostor te kompanije.

Prvi napad je objavila da je izvršila grupa hakera "Anonimusi", a kao izvršilac drugog se javio libanski haker pod pseudonimom iDAHC, već poznat po krađi podataka sa Internet sajta firme "Soni-Erikson" i francuskog ogranka "Soni pikčersa".

Haker je u najnovijem napadu iskoristio čak dva propusta kako bi izvršio upad.

(economy.rs)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.