balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google sarađuje s antimonopolskim vlastima
09.07.2011.

"Kompanija "Gugl" će u punoj meri sarađivati s američkim antimonopolskim vlastima", izjavio je zamenik izvršnog direktora "Gugla" Erik Šmit na konferenciji o novim tehnologijama u Ajdahu.

"Gugl" je na meti istrage američke Savezne trgovinske komisije i komisije Senata zbog zloupotrebe dominantnog položaja zasnovanog na nedostatku saradnje sa konkurentima u više navrata, preneli su francuski elektronski mediji.

google saradjue sa antimonopolskim vlastimaŠmit je na Konferenciji istakao i da bi voleo da dođe do većeg integrisanja društvenih mreža "Tviter" i "Fejsbuk" u novu "Guglovu" društvenu platformu "Gugl plus".

On je, govoreći o prisustvu "Gugla" u Kini, potvrdio da su vođeni razgovori sa kineskim političarima o pirateriji tokom kojih su predstavnici "Gugla" izneli kineskoj strani sve što znaju, dok je ona javno negirala svaku umešanost.

"Viza" i "MasterKard" su, istovremeno, ukinuli embargo na "onlajn" plaćanja Veb sajtu "Vikiliks" koji se bori za "transparentniji svet".

Taj embargo je uveden pod pritiskom SAD-a, a zbog njega je, kako su istakli u "Vikiliksu", zabeležen gubitak od 130.000 evra dnevno, odnosno oko 30 miliona evra za sedam meseci.

Tehnološki svet, međutim, već više meseci potresaju informatičke piraterije čija je meta bila i kompanija "Epl".

Ta kompanija je, zato, odlučila da se zaštiti, objavivši da će se angažovati na rešavanju bezbednosnog propusta u svom telefonu "aj fonu" i drugim mobilnim uređajima koji omogućavaju pristup poverljivim podacima i prisluškivanje telefonskih razgovora.

"Epl" je dostigao i cifru od 15 milijardi preuzetih sadržaja iz njegove prodavnice "Epl stor" preko svih njegovih uređaja - "aj fona", "aj peda" i ostalih.

Novine se, međutim, dešavaju i u grupaciji "iBej" koja se priprema za kupovnu američke kompanije "Zong" specijalizovane za plaćanja kupovina i usluga preko mobilnih uređaja.

"iBej" će izdvojiti 240 miliona dolara u gotovini za kupovinu "Zonga".

(Economy.rs, Tanjug.)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.