balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Android omogućava i upravljanje robotom
12.07.2011.

"Guglov" operativni sistem "Android" dobio je proširenje u primeni, zahvaljujući malom robotu PB (PhonyBotz) kojim se upravlja preko "pametnog" mobilnog telefona - "smartfona" sa instaliranim "Androidom".

Robot PB ima oblik čuvene maskote koja predstavlja "Android" ( s obzirom na to da reč android označava robota dizajniranog da izgleda i ponaša se kao ljudsko biće) i komunicira preko bežične veze "Blutut" sa bilo kojim "smartfonom" koji pokreće "Android", preneli su francuski elektronski mediji.

Robot komunicira sa korisnikom kretanjem i kombinacijom boja koje emituju njegove oči.

Android omogućava i upravljanje robotomKompanija LG je, istovremeno, razvila prvi "smartfon" sa taktilnim (osetljivim na dodir) ekranom koji omogućava gledanje trodimenzionalnih (3D) sadržaja bez specijalnih naočara i manji je od 4,3 inča.

Taj uređaj "optimus 3D" ima, između ostalog, moćan dvojezgarni procesor - "TI OMAP 4" od jednog gigaherca, dvostruku memoriju, kao i operativni sistem "Android".

Novine su prisutne i kod platforme za razmenu video sadržaja "JuTjub". Platforma je dobila je nov interfejs "Kozmik panda".

Tim interfejsom su obuhvaćene i nove funkcionalnosti kao što su četiri različite veličine radi prilagođavanja video sadržaja veb stranici, intuitivnije liste za čitanje sadržaja i mogućnošt prelistavanja određenih stranica uz nastavak gledanja video sadržaja.

"Epl", istovremeno, svom snagom reklamira svoj "smartfon" - "aj fon 4".

Na red su tokom vikenda došle dve funkcionalnosti tog uređaja kao što su "EjrPlej" i "FejsTajm".

"EjrPlej" je platforma za direktan uvid u video i muzičke sadržaje, a "FejsTajm" za direktne video pozive prijatelja i rodbine.

(Economy.rs, Tanjug)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.