balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posao u državnoj firmi samo uz vezu
15.07.2011.

Više od polovine zaposlenih u državnim firmama do posla je došlo preko veze, pokazala su istraživanja Infostud-a.

Posao u državnoj firmi samo uz vezuNavodi se da je 51 odsto ispitanika kazalo da su do posla u državnoj firmi došli uz pomoć veze ili poznanstva, dok se 21 odsto anketiranih u državnoj firmi zaposlio tako što je ih je poslodavac pronašao ili kontaktirao.

Ukupno 15 odsto ispitanika u državnoj firmi zaposlilo se preko oglasa za posao koji je bio objavljen na sajtu specijalizovanom za zapošljavanje, a svaki deseti anketirani preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najčešći način za zapošljavanje u stranoj privatnoj firmi u Srbiji je preko sajta za zapošljavanje, naveo je Infostud i dodao da je preko konkursa u oglasima posao našlo 47 odsto anketiranih, dok je veza za posao u stranoj kompaniji pomogla svakom četvrtom ispitaniku.

Navodi se da su u 20 odsto slučajeva poslodavci u stranim privatnim firmama do kandidata došli sami, preko baza biografija.

(Beta)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.