balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekordni prihodi Google-a
16.07.2011.

Kompanija Google Inc prijavila je mnogo veći prihod i profit nego što su u Wall Street Journalu predviđali za drugi kvartal, a čak i zarada sajtova internet giganta nastavlja da raste.

Rekordni prihodi Google-aAkcije ove kompanije su porasle za 12,3% i sada iznose 594,5 dolara, nakon trgovanja na berzi u četvrtak. Ukupan bruto prihod kompanije za drugi kvartal je bio 9,02 milijarde dolara što je 32% više u odnosu na isti period prošle godine. Izvršni direktor Lari Pejdž primetio je da je ovo rekordna cifra prihoda. Neto prihod kompanije je iznosio 2,51 milijardu dolara ili 7,68 dolara po akciji, što je povećanje u odnosu na 1,84 milijarde ili 5,71 dolar po akciji za isti period prošle godine. Izuzimajući neke stvari, Google je rekao da je zaradio 8,74 dolara po akciji što je više nego što su im analitičari predviđali, a to je 7,85 dolara po akciji.

Neto prihod koji isključuje naknadu za partnerske sajtove, je skočio za 36% u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 6,92 milijarde dolara, i to je takođe nadmašilo predviđanja analitičara koji su smatrali da će ta cifra iznositi 6,55 milijardi. Kompletan finansijski izveštaj kompanije možete pogledati ovde.

(Reuters)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.