balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite predavanja sa bilo koje lokacije
16.07.2011.

Univerzitet u Beogradu dobiće najsavremeniju komunikacionu opremu vrednu 35.000 evra koja će poboljšati kvalitet nastave. Oprema će omogućiti studentima da sa bilo koje lokacije prate predavanja i prezentacije i diskutuju sa profesorima i kolegama sa fakulteta.

Univerzitet u Beogradu će od kompanije NES Komunikejšns (NES Communications), sa kojom je juče potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, dobiti opremu kojom će se omogućiti umrežavanje svih fakulteta ovog Univerziteta, kao i povezivanje sa drugim univerzitetima u Srbiji i inostranstvu.

Pratite predavanja sa bilo koje lokacije	- Uvođenjem ove komunikacione tehnologije poboljšaće se saradnja profesora i studenata, a to sve vodi usavršavanju kvaliteta nastave. Očekujemo da do Nove godine zaživi ovaj sistem - rekao je prof. Branko Kovačević, rektor Beogradskog univerziteta.

Platforma omogućava video konferenciju, veb kolaboraciju, pristup internetu i govornoj komunikaciji preko mobilnog telefona, bez troškova GSM i rominga, a jedna od ključnih prednosti biće učenje na daljinu.

Sistem "OpenScape UC" prvi će instalirati Fakultet bezbednosti, Stomatološki fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju i Elektrotehnički fakultet. Projekat je otvoren i za sve ostale fakultete i institute Univerziteta u Beogradu.

Nenad Saković, direktor firme "NES Communications" dodao je da je ovaj projekat nastavak njihove saradnje sa Univerzitetom.

- Naše trajno opredeljenje je da ulažemo u nauku i obrazovanje u Srbiji i da preko našeg partnera, kompanije "Simens", omogućavamo domaćim obrazovnim institucijama da uvek drže korak sa najpoznatijim svetskim univerzitetima - istakao je Saković.

(Blic)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.