balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proglašeni pobednici Ferrari World Design konkursa
20.07.2011.

Proteklih par meseci, 50 studenata dizajna širom sveta, učestvovalo je u Ferrarijevom konkursu za dizajn super-automobila budućnosti, a sada je došao red da se proglase pobednici.

Prvo mesto pripalo je grupi studenata sa univerziteta Hongik u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje, ispred drugoplasiranog IED koledža iz Torina i londonskog Kraljevskog Koledža umetnosti.

Proglašeni pobednici Ferrari World Design konkursaPobednički modeli su:

1. mesto - Kim Cheong Ju (Južna Koreja), Ahn Dre (Južna Koreja), Lee Sahngseok (Južna Koreja) – univerzitet Hongik (Seul) - sa modelom Eternità
2. mesto - Samir Sadikhov (Azerbejdžan) - IED Torino - sa modelom Xezri
3. mesto - Henry Cloke (V. Britanija), Qi Haitao (Kina) – RCA (London) - sa modelom Cavallo Bianco

Nakon saopštenja pobednika, predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je izjavio:

"Ferrarijev World Design konkurs predstavlja kreativnu energiju novih generacija. Video sam veliki broj izuzetno inovativnih ideja ovih mladih ljudi. Ja sam siguran da će neki od ovih predloga ugledati svetlost dana u budućnosti."

Italijanska kompanija je saopštila da su sva idejna rešenja bila fokusirana na smanjenju težine i potrošnji, naročito na hibridnim sistemima.

Komentarišući pobednički dizajn, Ferrari je izjavio: "Studenti iz Seula su nam pružili najbolju interpretaciju Ferrarijevog dizajnerskog jezika, spajajući nove tehnologije i materijale budućnosti".

(autoportal.rs)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.