balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nokia u gubitku
21.07.2011.

Proizvođač mobilnih telefona "Nokija" objavio je danas gubitke u drugom tromesečju od 368 miliona evra usled pada prodaje, dok je u istom periodu lani ostvaren profit od 227 miliona evra.

Nokia u gubitkuU saopštenju "Nokije" se takođe navodi da su prihodi opali za sedam odsto na 9,3 milijardi evra sa deset milijardi iz istog kvartala lani, prenela je agencija AP.

Izvršni direktor "Nokije" Stiven Elop rekao je da se ova finska kompanija u periodu od aprila do juna suočila sa više izazova nego što je predviđeno.

"Nokiju" na tržištu jeftinijih proizvoda pritiskaju azijski proizvođači kao što je "ZTE", dok su joj na tržištu skupljih konkurenti proizvođači "pametnih" telefona poput "ajfona" i uređaja "blekberi".

Udeo "Nokije" na svetskom tržištu pao je početkom ove godine ispod 30 odsto, prvi put u periodu dužem od deset godina.

(Tanjug)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.