balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Siemens" lansirao on-line igru za upravljanje fabrikom
22.07.2011.

Nova realistična on-line igra kompanije "Siemens" omogućava mladim inženjerima da zavire u svakodnevni svet rukovodilaca fabrike. Igra nazvana "Plantville" nije namenjena samo studentima i kandidatima za posao, već i klijentima, potencijalnim klijentima i zaposlenima u kompaniji "Siemens". Igračima se postavlja izazov da poboljšaju produktivnost, efikasnost i održivost simulirane fabrike. Nakon samo 100 dana otkad je "Plantville" lansiran on-line, već ima oko 16.000 registrovanih igrača u više od 140 zemalja.

"Siemens" lansirao on-line igru za upravljanje fabrikomIgrica predstavlja pravi izazov jer daje jasnu sliku zadataka sa kojima se suočava jedan inženjer fabrike. Zato je "Siemens" za kompjutersku igru "Plantville" izabrao tri tipična proizvodna pogona: fabriku za flaširanje, fabriku za proizvodnju vitamina i fabriku za sklapanje vozova. Cilj igre je poboljšanje bezbednosti, kvaliteta i isporuke fabrika. Tu se igrači pozivaju da optimizuju upravljanje energijom ili da pojačaju zadovoljstvo zaposlenih, pri čemu su u mogućnosti da koriste rešenja i proizvode kompanije "Siemens", kao što su energetski ekonomični servo-motori, automatski sistemi ili sistemi za rasprskavanje. Da bi povećali produktivnost, oni mogu i da zapošljavaju nove radnike.

Četvrtom fabrikom, "Fabrikom godine", upravlja Pete (avatar), koji takođe uvodi igrače u igru. Kao ekspert za rukovođenje fabrikama, Pete daje učesnicima savete na različitim nivoima u toku igre, koristeći pritom kratke filmove, zagonetke ili online razgovore u kafeu "Plantville". U razgovorima učestvuju stvarni eksperti za fabrike.

"Siemens" želi da i dalje nadograđuje "Plantville". Sada su u igru uključeni proizvodi ove kompanije koji se koriste u industrijskim i komercijalnim građevinskim aplikacijama - od kontrolne tehnologije preko pogonskih sistema pa sve do bezbednosnih sistema. Međutim, širok portfolio kompanije nudi i izobilje drugih mogućnosti, na primer, igra bi mogla da se proširi i na univerzitet, bolnicu, informacioni centar ili transportni sistem.

(eKapija)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Jul 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.