balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Intel" najavio brže lap topove
02.06.2011.

Kopmanija "Intel" najavila je, na jednom od najvećih tehničkih sajmova na svetu "Komuteks" u Tajpehu, pojavu potpuno nove vrste laptop računara, koji će biti mnogo brži, poudzadniji i tanji od postojećih.

intelIzvršni potpredsednik kompanije "Intel" Šon Meloni je rekao da će do kraja 2012. godine, 40 odsto tržišta laptop računara obuhvatati novu vrstu kompjutera, nazvanu "ultrabook", koja će predstavljati kombinaciju najboljih performansi, vremena odaziva i sigurnosti, i tankog i elegantnog izgleda.

On je rekao da "Intel" nastoji da ubrza pojavu nove vrste mobilnih kompjutera, uz pomoć najnovije druge generacije "Intel kor TM" procesora. Ta serija procesora omogućiće pojavu tankog, lakog i elegantnog dizajna, koji je tanji od 20 milimetara i sa cenom ispod 1.000 dolara.

Sistemi zasnovani na tim čipovima biće dostupni u toku zimske praznične sezone i obuhvataće UX21 , ASUS i "Ultrabuk".

Meloni je najavio i da će naredne generacija "Intel" procesora, kodnog naziva "ajvi bridž", biti dostupna u prvoj polovini 2012. godine.

(Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.