balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majkrosoft sprema novi OS za tablete
02.06.2011.

Majkrosoft je nedavno obelodanio planove o predstavljanju novog operativnog sistema koji je dizajniran za tablet uređaje, a sve to će biti upriličeno u narednih nekoliko dana.

U toku protekle nedelje u ovoj kompaniji su razmatrani planovi za tablet uređaje koji bi trebalo da budu sprovedeni u delo u nekom narednom periodu, ali nije dat nijedan konkretan datum.

majkroizvršni direktor Stiv Balmer objavio je dve stvari o idućoj verziji operativnog sistema Vindouz. "Zove se Vindouz 8, barem za sad, i na tržište izlazi 2012. godine", najavio je Balmer.

Balmer je takođe ponovio da će ovaj sistem biti vidljiv i na tabletima, a ne samo na tradicionalnim PC-jevima.


"A ipak, kad pogledamo prema napred, prema sledećoj generaciji Vindouza, koja će izaći sledeće godine, postoji još puno toga što dolazi. Kako budemo napredovali tokom godine, možete očekivati da ćete čuti puno toga o Vindouz 8."

Nova tablet prilagođena verzija Vindouza-a će biti pokretana na hardveru koji odlikuje NVIDIA ARM bazirani Tegra procesor.

U toku održavanja Consumer Electronics Show koji je održan početkom ove godine, Majkrosoft je najavio da će sledeća verzija Vindouz operativnog sistema pružati podršku za ARM tehnologiju.

(ITsvet)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.