balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upis naredne godine studija sa najmanje 48 osvojenih bodova
02.06.2011.

Narednu godinu studija o trošku države moći će da upišu oni studenti u Srbiji koji su u tekućoj školskoj godini osvojili najmanje 48 bodova, predvidjeno je Zakonom o visokom obrazovanju.

Isti uslov za upis naredne godine studija važio je i prošle godine.
Fakulteti u narednu godinu studija mogu da upišu dvadest odsto više studenata od broja upisanih u prošlogodišnjoj generaciji.

studentiSvaki fakultet pojedinačno treba da usvoji i svoje kriterijume za rangiranje, u slučaju da uslov od najmanje 48 bodova ispunjava veći broj studenata od predviđene kvote.

Prorektorka za nastavu Univerziteta u Beogradu Neda Bokan rekla je agenciji Beta da su beogradski fakulteti imali rok da do kraja maja utvrde svoje kriterijume rangiranja i da se očekuje da to u što skorije vreme dostave Rektoratu.

Ona napominje da samo mali broj beogradskih fakulteta ima problem sa time da premašuje predviđenu kvotu za prelazak na budžetsko finansiranje.

"Svake godine isti fakulteti imaju problem sa time da veći broj studenata od predvidjene kote ispunjava uslov od 48 bodova. To su Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka i Fakultet za bezbednost", kazala je Bokan.

(Beta)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.