balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najveću zaradu u Srbiji ostvario doktor ekonomskih nauka - 170 miliona
02.06.2011.

Prema najnovijim podacima Poreske uprave ažuriranim zaključno sa 31. majem najveću zaradu u 2010. godini ostvario je profesor, doktor ekonomskih nauka iz Novog Sada, čiji je iznos prijavljenog prihoda 166.646.476 dinara.

Među prvih 10 poreskih obveznika, koji su prijavili najveće prihode u Srbiji za 2010. godinu, šest domaćih i četiri stranca.

zaradaPosle profesora, doktora ekonomskih nauka iz Novog Sada, drugi na listi ostvarenih najvećih prihoda u 2010.godini je privatni preduzetnik sa godišnjim primanjima od 138.660.411 dinara sa Vračara. Treći na listi top deset, koji nije upisao zanimanje, a lani je zaradio 81.819.787 dinara  je sa Savskog venca.

Poslednji podaci Poreske uprave pokazuju da su žitelji Savskog venca među najbrojnima na listi top deset sa najvećim primanjima, pa se tako na spisku našao i jedan predsednik izvršnog odbora banke sa ove opštine čija je godišnja zarada prošle godine iznosila 59.591.362 dinara, menadžer sa primanjem od 57.888.259 i jedan bankar sa ukupnom platom od 57.072.134 dinara.

Obavezu da prijave godišnji porez za 2010. godinu imali su svi oni koji su zaradili više od 1,708.200 dinara. Limit za prijavu poreske prijave morali su da podnesu i stranci sa prebivalištem u Srbiji i građani Srbije koji u inostranstvu rade za domaće kompanije, s tim što je za sve godine limit bio isti, i za strance i za naše građane – 1,7 miliona dinara.

Stranci koji u Srbiji plate ovaj porez neće ga ponovo plaćati u zemlji iz koje dolaze, napominju u Poreskoj upravi, dodajući da se godišnji porez na dohodak građana plaća i dalje po stopi od deset, odnosno 15 odsto u zavisnosti od visine utvrđenog dohotka za oporezivanje.

(Politika)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.