balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakeri "olakšali" Soni za 120 miliona evra
03.06.2011.

"Soni" obnavlja punu aktivnost svoje mreže igara "Plejstejšn netvork" , koju su u aprilu napali hakeri, u SAD, Evropi i delu Azije.

Kompanija je saopštila da u Japanu, Honkongu i Južnoj Koreji mreža još radi na osnovnom nivou.

U SAD i Evropi "Soni" je počeo obnovljanje rada mreže 15. maja. Najpre je omogućio igranje igrica i upravljanje računima. Puna obnova mreže podrazumeva i pristup on-lajn prodavnicama "Plejstejšn stor", i komercijalnim aktivnosti u igrama.

sonyHakeri su u aprilu protivzakonito skinuli sa mreže lične podatke i japanskom koncernu time znatno iskomplikovali život. Napali su više od sto miliona korisničkih računa i kompanija je morala da prekine pružanje usluga.

Napad je "Soniju" naneo štetu od 14 milijardi jena (120 miliona evra) podsetio je AP.

Prošle sedmice "Soni" je saopštio da kompanije koje izdaju platne kartice nisu prijavile rast nedozvoljenih transakcija, koje bi mogle da budu posledica napada na "Plejstejšn netvork".

(Tanjug)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.