balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do 2015. tri milijarde ljudi na netu
(04.06.2011.)

Svetski onlajn saobraćaj biće učetvorostručen do 2015, jer se očekuje da će se broj uređaja povezanih s Internetom do tada povećati na 15 milijardi jedinica, procenila je američka informatička kompanija "Cisko".

internet rasteKompanija u svojoj petogodišnjoj prognozi predviđa da će do 2015. blizu tri milijarde ljudi, ili više od 40 odsto očekivane svetske populacije, koristiti Internet.

"Eksplozivan rast Internet prometa, naročito video saobraćaja, otvara mogućnosti da se idućih godina optimizuje vizuelni, virtuelni i mobilni Internet saobraćaj", izjavio je potpredsednik "Ciska" Suraj Šeti.

Lični računari su prošle godine učestvovali sa 97 odsto u potrošačkom Internet saobraćaju, ali će njihovo učešće u sledeće četiri godine opasti na 87 odsto jer se sve više korisnika okreće smartfonima, tabletima i veb televiziji, naveo je "Cisko".

 

internet porastOčekuje se da će u 2015. onlajn video saobraćaj , uključujući 3D i prenose visoke rezolucije, biti 14 puta veći nego prošle godine.

"Cisko" prognozira da će do tada svake sekunde milion minuta video saobraćaja krstariti Internetom, dok će istovremeno mobilni promet podataka porasti 26 puta.

(vesti-online)

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.