balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milion evra za softver!
(04.06.2011.)

Koalicija za nadzor javnih nabavki došla je do podataka da je Ministarstvo poljoprivrede tokom 2010. godine izdvojilo više od milion evra za izradu softvera!

Dragan Dobrašinović ispred Koalicije poziva ministra poljoprivrede Dušana Petrovića i njegovog prethodnika Sašu Dragina da građanima, a pre svega poljoprivrednicima, za koje je vlada tvrdila da ugrožavaju budžet, objasne kakav je to softver od 112.910.000 dinara.

Došli smo do podataka da je Ministarstvo poljoprivrede u oktobru 2010. godine sklopilo ugovor sa firmom „Ulyssys Serbia d. o. o.“ iz Ade za izradu softvera.

softverPitamo se kakav je to softver koji toliko vredi i na osnovu kojih kriterijuma je sklopljen posao. Ministarstvo poljoprivrede dužno je da odgovori i šta se dogodilo s izradom licenciranog aplikativnog softvera za potrebe Uprave za agrarna plaćanja, za koji je Planom javnih nabavki za 2009. godinu bilo predviđeno 214.000.000 dinara, kao i zbog čega je za ovaj posao bio predviđen pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva - tvrdi Dobrašinović i naglašava da Koalicija za nadzor javnih finansija još jednom postavlja pitanje nadležnim pravosudnim institucijama nameravaju li najzad da počnu da rade svoj posao ili će i dalje, svojim nečinjenjem, nastaviti da se svrstavaju na stranu nosilaca korupcije i organizovanog kriminala nastanjenim u samom vrhu države.

On podseća da je Koalicija, čiji je on član, dosad iznosila niz situacija u kojima su javno izneti podaci o očiglednim zloupotrebama i kriminalnim radnjama najviših državnih funkcionera, posle čega nije usledila reakcija nadležnih institucija.


- Da li to u Srbiji jedino reformisani tužioci ne čitaju novine, ne gledaju televiziju i ne razgovaraju s ljudima, pa samo do njih ne dopiru informacije o teškim krivičnim delima, čije je procesuiranje, da podsetimo, posao za koji su plaćeni iz državnog budžeta. Za nepostojeći sajt Ministarstvo trgovine i usluga na čijem čelu je Slobodan Milosavljević dalo je oko 29.000 evra, zatim je to isto ministarstvo platilo nepostojeći logo više od 9.000 evra.

Pre samo nekoliko dana, izneli smo u javnost činjenicu da ni nakon četiri godine otkako je uplaćeno oko milion i 300.000 evra firmi „Alpina“ za izgradnju deponije u prokupačkom selu Gornja Stražava, radovi nisu počeli, a pare nisu vraćene u državnu kasu.

Apelujem na državne organe i nadležne institucije u zemlji da provere sve navode i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečilo dalje osipanje novca poreskih obveznika Srbije, koji žive na ivici siromaštva - kaže Dobrašinović.

(alo)

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.